Zdraví v květnu

V květnu je podle tradiční čínské medicíny nejvíce zatíženo srdce. Platí to jak pro fyziologickou, tak i citovou stránku. Však si vzpomeňte na slavnou baladu Máj od Karla Hynka Máchy. 

Dysfunkce se projevuje dýchacími problémy, otoky atd. Příznakem závažného onemocnění srdce (anginy pectoris) bývá tlaková, svíravá nebo palčivá bolest na hrudníku, spojená s dušností a úzkostí. Srdce je orgán velikosti pěsti a z fyzikálního hlediska pracuje jako tlakové čerpadlo. Jeho každý úder představuje tlakovou vlnu, která během 45 vteřin rozežene krev do celého systému 100 tisíc km cév našeho těla. Jde vlastně o dvojitou pumpu, do jejíž pravé předsíně a komory se vrací z těla odkysličená krev, aby byla přečerpána do plic k novému okysličení. Odtud se vrací levou předsíní a je vypuzena do aorty, kde začíná její nový oběh do celého těla. 

Srdce je sval a jako každý sval potřebuje ke své práci dostatek výživových látek (hlavně hořčík), dostatek kyslíku (cvičení, sport) a nerušenou inervaci (volnou krční a hrudní páteř). Prevencí proti jeho onemocnění je hlídat si hladinu cholesterolu a vysoký tlak a nekouřit. Některé studie potvrzují příznivý vliv jedné sklenky vína denně.  

Pro srdce tu na našem e-shopu máme ideálního partnera pro občasné laškování i pro lásku na celý život. Je jím bylinný koncentrát Korolen od EnergyK docílení většího účinku doporučujeme kombinovat Korolen s terapeutickým krémem Ruticelit z Pentagramu®. V Regeneraci Pentagramu® najdete i přírodní mýdlo Ruticelit, šampon Ruticelit a pleťový krém Ruticelit Renove. Všechny produkty se navzájem doplňují a podporují. 

Přejeme vám pevné zdraví!