Naše zdraví v září

Jakmile začne opadávat první listí, přichází záchvěvy ochlazení a děti nastoupí do škol, je zapotřebí myslet na potřeby našeho těla. Podle tradiční čínské medicíny se v této části roku máme věnovat především slezině a slinivce, které jsou v tomto období oslabeny. Typickým projevem oslabené sleziny je snížená odolnost proti infekcím a nemocem, nachlazením či dokonce špatný krevní obraz. V případě oslabené sleziny můžete postřehnout dýchací potíže či poruchy menstruačního cyklu. 

Slezina je orgán o velikosti 12-20 cm, ležící u páteře v brániční dutině na levé straně. Je to ten orgán, který nás začně pobolívat při delším běhu pícháním v levém boku. Právě slezinou totiž protéká za den až 350 litrů krve. Slinivka, známá také pod názvem pankreas, je žláza o délce 14-18 cm. Naleznete ji pod žaludkem a o vývod se dělí společně se žlučníkem. Její důležitá role tkví ve štěpení bílkovin, tuků a cukrů. Rovněž také produkuje hormon inzulín, důležitý pro regulaci hladiny cukru v krvi. 

Na zdraví obou těchto orgánů myslí Qi drink, který vás při dlouhodobém užívání nakopne lépe, než ranní kává. Narozdíl od kávy však neobsahuje kofein. Podle tradiční čínské medicíny ovlivňuje meridiány země, tedy slinivku, slezinu, žaludek a plíce. Doporučuje se popíjet jej mezi 7-11 hodinou ranní. A v čem se ukrývá síla Qi drinku? Jde o perfektní partnerství slzovky obecné a kozince blanitého. Více o charakteristice, složení a účincích tohoto zázračného nápoje naleznete na stránce produktu.