Zdraví v dubnu

V dubnu jsou podle tradiční čínské medicíny nejvíce ohroženým orgánem játra. Potíže se mohou projevovat zvýšenou teplotou (ta je velmi individuální) a únavou. Také všechny alergické projevy mají svůj "původ v játrech".

Játra a jejich funkce

Játra jsou největším a současně pro život zcela nezbytným orgánem o hmotnosti asi 1,8 kg. Jsou účinným detoxikačním orgánem, skladištěm krve, v tucích rozpustných vitamínů i zásobníkem cukru, jehož uvolňováním do krve zabezpečují játra normální hladinu krevního cukru. Dále tvoří řadu enzymů, bílkovin, cholesterol, z karotenu vitamín A a syntetizují různé faktory zajišťující srážlivost krve. Důležitým úkolem je i tvorba žluči obsahující soli s vlastnostmi detergentů a emulgující tukové látky, čímž napomáhají jejich účinnému trávení. Největším ohrožením jater je zánět jater (hepatitida). 

Tip na čtení: Cholesterol a jak to s ním vlastně je?

Jak posíláme játra (nejen) v dubnu?

Játra posilníme hořkými látkami, tzv. hořčinami. Obsahují je např. byliny ostropestřec mariánský, smil písečný, vachta třílistá atd. Pro jejich posílení lze popíjet čaj z kořene pampelišky.  

Ostropestřec mariánský najdete v našem e-shopu hned dvakrát: ostropestřec - tinktura z pupenů, ostropestřec - tinktura z bylin. Pampelišku můžete objednat jako pampeliška kořen - tinktura z bylin

Pro játra však máme díky Energy skvělého parťáka v podobě bylinného koncentrátu RegalenK docílení většího účinku doporučujeme kombinovat Regalen s terapeutickým krémem Protektin z Pentagramu®. V Regeneraci Pentagramu® najdete i přírodní mýdlo Protektin, šampon Protektin a pleťový krém Protektin Renove. Všechny produkty se navzájem doplňují a podporují. 

 

Zejména na jaře řada z nás přistupuje na očistné kůry a detoxikaci organismu, včetně jater. S nastupujícími teplotami, vyššími dávkami slunečního záření a divokými bylinkami na talíři je to skoro "hračka".

Tip na čtení: Detoxikace organismu a jak na ni?

 Přejeme vám pevné zdraví!