Posílení imunity

Podzim je tak nějak přirozeně spojován s respiračními onemocněními, chřipkami, angínami či suchou pokožkou. Když je imunita špatná, někdo na nemocnost během tohoto období trpí více, a někomu se nemoci vyhýbají obloukem, aniž by pro to cokoli dělal. To je dáno samozřejmě zejména přirozenou imunitou, ale i prostředím, ve kterém pobýváme. Imunitní systém můžeme nakopnout několika způsoby a tak, jako u všeho, co se týká zdraví, bývá nejúčinnější kombinace vnější a vnitřní podpory. 

posileni-imunity

Jak podpořit imunitu zvenčí

 

Známým a účinným způsobem je dezinfekce ovzduší, ve kterém pobýváme. Buďto můžeme použít přímo čističky vzduchu, nebo nám postačí i obyčejný difuzér. Příroda nám totiž dala několik vzácných ingrediencí, které mají dezinfekční účinky. Tím nejznámějším je pravděpodobně eukalyptový olej. Můžete jej používat do již zmíněného difuzéru, nebo postačí stará dobrá aromalampa na svíčku. Lze jej také zakoupit rovnou ve formě spreje. 

Pokud už nemoc propukla nebo chcete sáhnout po silnější vnější ochraně před další náloží bacilů nebo nákazou ostatních, vsaďte na Spiron. Ten nejenže dezinfikuje vzduch, ale také napomáhá rozehnat podzimní splíny a deprese. Podobný účinek má Three kings, který obsahuje krom vzácných esencí ještě částečky koloidního zlata. Oba produkty usnadňují dýchání, pomáhají v boji s viry a jsou nepostradatelné během nemoci. 

Další velmi vychvalovanou technikou posilování imunity zvenčí je otužování. Když se zeptáte někoho, kdo se začal otužovat, pravděpodobně vám sdělí, že od doby dobrovolného lezení do ledové vody se mu rýmečky a chřipečky vyhýbají. S otužováním je ale potřeba začínat postupně. Velmi vám v začátcích pomůže kontrolování dechu, například podle metody slavného otužilce Wima Hofa, který kombinuje otužování s meditací. 

 

podpora imunity zevnitř

 

Vnitřní užívání některý doplňků je v tento měsíc rovněž velmi žádoucí. Krom vitaminu C, obsaženého například v bioinformačním přípravku Flavocel, je doporučováno doplňování zinku a vitaminu D, který podle studií snižuje riziko podzimních depresí a dokonce prý přímo souvisí s přirozenou odolností proti koronaviru. Léty ověřená je i bylinka echinacea, kterou lze užívat samostatně v kapkách, nebo v Grepofitu. Samozřejmostí je pestrá strava, která by měla na podzim obsahovat co nejvíce plodů žluté, oranžové a červené barvy. A to nejen kvůli obsahu karotenu a jiných látek, ale také z hlediska psychologického účinku barev na naše tělo, kdy nám žluto-oranžové barvy připomínají slunce.  

imunita

A když už jsme mluvili o tom otužování, tak šálek čaje po příchodu domů bude přesně to pravé. Indiáni o tom ví své, a proto sází na Vilcacoru, což v překladu znamená ,,svatá rostlina”. Dokáže velmi podpořit imunitní systém a užívá se dokonce při onkologických onemocněních. Užívat se dá i ve formě kapslí. Chybu neuděláte, ani pokud sáhnete po Lapachu. Tento nápoj Inků umí podpořit látkovou výměnu, stimuluje imunitní systém a stejně jako Vilcacora napomáhá při léčbě onkologických onemocnění a chemoterapii. Perfektní ranní start do nového a chladného dne umí zajistit QI drink. Parťáci slzovka a kozinec blanitý zaženou únavu a posílí vaši odolnost. Více o imunitě prospěšných nápojích zde

Někdo dokonce v období chřipek nedá dopustit na babské rady, jako je užívání rozdrceného česneku s octem či cibule s medem. Nezapomínejte ale, že vše se vším souvisí a k dobré imunitě patří i dostatek spánku v co největší tmě (kvůli produkci hormonu melatoninu) a pravidelný pohyb na čestvém vzduchu. Nezatěžujte svou mysl trudomyslností a mějte na prvním místě sebe a své zdraví. Dobře nastavený mindset umí zázraky. Udělejte si radost, navštivte přátele nebo rodinu, pohlaďte psa a jednoduše žijte více přítomným okamžikem. 

oddelovac

 Pozn.: Vezměte prosím na vědomí, že uvedené účinky bylin nemusí být v některých případech schválené zdravotnické tvrzení, ale pouze zmíněná osobní zkušenost nebo možný účinek. Doporučujeme užívání doplňků stravy vždy konzultovat s lékařem s ohledem na váš aktuální zdravotní stav. 

 

Autor: Nikola Lenhard ve spolupráci s Energy U Klárky 

 

  

Pro členy klubu Energy máme vždy akční nabídku produktů se značnou slevou. 

 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na 

instagram

facebook