Připravte se na chřipkovou epidemii

Chřipka je nakažlivé virové onemocnění, charakteristické náhlým začátkem, vysokou horečkou a celkovými příznaky. Zejména prudký začátek a vysoké horečky ji odlišují od jiných nemocí, např. nachlazení provázených rýmou, škrábáním v krku a teplotou do 38°. Letos zřejmě každého každá nemoc velmi děsí. Zprávy donekonečna vysílají černou kroniku i vysoké ukazatele nakažených “malým neviditelným zabijákem”. Snad se shodneme, ale nejlepší léčbou je prevence

Inkubační doba chřipky

Inkubační doba chřipky je krátká, trvá něco mezi 18 až 24 hodinami. Bez komplikací onemocnění trvá obvykle do 7-10 dnů. Primární komplikace chřipky jsou vyvolány samotným virem, který způsobuje nejčastěji virový zápal plic. Sekundární komplikace se objevují později a jejich průvodci jsou bakterie typu pneumokoků a stafylokoků.

Původci chřipkového onemocnění

Onemocnění chřipkou je vyvoláno chřipkovými viry A, B, C. Nejčastější původce, virus A, vyvolává onemocnění nejen u člověka, ale také u dalších živočišných druhů, např. prasat, ptáků, koní. V minulosti byl zdrojem všech velkých epidemií i pandemií. Virus typu B vyvolává menší, lokální epidemie s postupným šířením a typ C postihuje zejména děti. Chřipka je obecně sezónní onemocnění.

Jak se chřipka šíří?

Zdrojem nákazy je člověk (zejména) na konci inkubační doby a v prvních dnech akutního onemocnění. Virus je ve velkém množství přítomen v sekretu dýchacích cest a vylučuje se mluvením, kašláním a kýcháním. Přenos se děje kapénkovou nákazou od nemocného k dalšímu jedinci, přes dýchací cesty. I proto by nemocní měli zůstávat v klidu doma a co nejméně se stýkat s ostatními. 

Průběh onemocnění chřipky

Onemocnění začíná prudce, jako by z plného zdraví. Teploty bývají vysoké 38-40° (zde opatrně, tělesná teplota je velmi individuální), zimnice, intenzivní bolesti hlavy a bolesti svalů a kloubů. Nápadná je celková únava a vyčerpanost. Chřipku mohou provázet i zažívací potíže. Postupně, během 1-2 dnů, se objevuje postižení dýchacích cest - suchý dráždivý kašel, pálení za hrudní kostí a bolesti na hrudníku. Není vzácný ani zánět spojivek a světloplachost. Únava může přetrvávat i měsíc, dlouho po ukončení nemocenské. 

Klasická léčba chřipky

Nekomplikovaná chřipka vyžaduje především klid na lůžku, obvykle po dobu 1 týdne. Nutný je adekvátní pitný režim a příjem vitamínů. Z léků se podávají medikamenty na teplotu, kašel, rýmu a bolesti kloubů a svalů. 

TIP: Topinky na sucho potřené máslem, česnekem, solí a čaj s medem. Zaručeně pomůže i poctivá “česnečka” na tisíce způsobů. 

V indikovaných případech se používají cílené léky vyvinuté přímo proti chřipce - tzv. antivirotika. Tyto látky mají schopnost navázat se na viry a bránit jejich dalšímu množení. V případě bakteriálních komplikací se podávají antibiotika. Antibiotika jako taková jsou na primární komplikace chřipky neúčinná a jejich použití je chybou. 

V rámci prevence je možnost očkování proti chřipce. Očkovací látku si hradí sám pacient, pouze v některých případech ji hradí příslušná zdravotní pojišťovna. V České republice se za nejvhodnější dobu vakcinace považuje období od poloviny září do poloviny prosince, podle aktuální epidemiologické situace. 

Jak zvládnout onemocnění s produkty Energy?

Přípravky Energy představují šetrnou alternativu klasické medicíny, snižující rizika a někdy i závažné nežádoucí účinky léků. Využívají principy bioinformace a biorezonance, proto vykazují mnohem lepší účinnost než prosté suplementy. 

TIP: v měsíci září 2020 probíhá akce "Zdravá a silná imunita". Připravte se na chřipkové období ještě dnes. 

Prevence proti chřipce

Vironal - působí proti přenosu infekcí na veřejných místech, ve školách, dopravních prostředcích apod. Je účinný při prevenci nejen chřipky, ale i virózy, rýmy, kašle, angíny, zápal plic atd. Posiluje imunitní systém. Doporučené dávkování 1x denně 7 kapek jako prevence, 3x denně 7 kapek před jídlem při manifestaci onemocnění. 

Flavocel - je antivirový a antibakteriální prostředek obsahující kombinaci vitamínu C a bioflavonoidů. Podporuje imunitu, celkově osvěžuje organismus, má antioxidační účinky. Preventivně chrání proti infekci. Doporučené dávkování 3x denně 1 tableta. 

Imunosan - je bioinformační přípravek obsahující kombinaci nejúčinnějších přírodních látek pro podporu celkové obranyschopnosti organismu. Užívejte 1 kapsli 2-3x denně, nejlépe po jídle. 

Cistus complex - tento unikátní produkt obsahuje kombinaci bylin Cistus incanus, Cistus ladanifer a Echinacei. Účinné složky podporují imunitní systém a zajišťují zdraví horních cest dýchacích a dolních močových cest. Dospělí užívají 2-7 kapek 1-3x denně. Po třech týdnech užívání následuje týdenní pauza. 

Spiron - kombinace éterických olejů ve formě spreje. Je vhodný jako prevence i cílená dezinfekce ovzduší. Působí proti kašli a uvolňuje dýchací cesty. 

Akutní péče při chřipce

Grepofit - obsahuje komplex účinných látek s velmi silnými antivirovými a antibakteriálními účinky. Stěžejní je obsah výtažku z grepových semínek. Aktivuje imunitu a zkracuje průběh onemocnění. Doporučené dávkování 2-2-1 kapek denně, v akutních případech lze Grepofit užívat každou hodinu, maximálně však 9 kapslí denně. Velmi důležité je včasné nasazení přípravku při prvních příznacích. 

Grepofit Nosol aqua - účinně pomáhá při nachlazení horních cest dýchacích. Aplikujte dle potřeby vždy 1 stříknutí do každé nosní dírky. 

Grepofit spray - výtažek z grepových semínek má silné antivirové a antibakteriální účinky. Nasaďte jej při prvních náznacích škrábání a bolestech v krku. Aplikujte 4 x denně 3 stříknutí do krku.

Grepofit Drops - je vhodný k užívání zejména v chladných měsících roku. Účinky jednotlivých složek přispívají k mikrobiální rovnováze tělesných orgánů a tkání a napomáhají ke zdraví dýchacích cest. Podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Dospělí užívají 9-15 kapek 1-3x denně. Po třech týdnech následuje týdenní pauza. 

Drags Imun - je přípravek obsahující čistou pryskyřici ze stromu Croton lechleri. Má vědecky prokázané antibakteriální, protivirové a antioxidační účinky. Pomáhá při respiračních onemocněních způsobených viry chřipky a snižuje horečku. Doporučené dávkování 3x denně 10 kapek do nápoje, užívat po jídle. 

Rekonvalescence po chřipce

Renol - je vhodný zejména pro období rekonvalescence. Má regenerační účinky, stimuluje činnost imunitního systému, je účinný při přetrvávající únavě, bolestech kloubů a páteře. Doporučené dávkování 3x denně 5-7 kapek. Uvedené dávkování přípravků je orientační a musí být upraveno dle stavu onemocnění, věku a reakcí pacienta. 

Většina oblíbených přípravků pro prevenci i podporu léčby nachlazení a chřipky je nyní za výhodné ceny. Akce měsíce platí pro členy Klubu Energy do 30. září 2020. Ještě nejste členy Klubu Energy? Registrace do Klubu Energy je zdarma a má řadu výhod. V případě dalších dotazů se na nás obraťte na níže uvedeném telefonním čísle.