Jak si vybrat osobní tarotové karty? 

Nadcházející babí léto vyloženě láká k ukončování věcí, k odpočinku, přemýšlení nad tím, co se nám podařilo a co ne, k plánování a přípravě. S podzimní rovnodenností, která letos připadá na 22. září, se pomalu začnou zkracovat dny. Listí se zbarví do všech odstínů červené, žluté, zelené a hnědé. Ale na to je ještě čas, zatím jen sníme. A sen, … sen může být i prorocký, inspirativní. Ne každý si však své sny pamatuje, ale inspirace je velmi často potřeba. S vykládacími kartami získáte inspiraci pro každý den. Pojďme se teď společně podívat na to, jak si vybrat tarotové karty přesně pro vás. 

S takovým výběrem, který je dnes na trhu může být výběr vykládacích karet docela oříšek. Ačkoli mají vykládací karty podobný zdroj, liší se svým stylem, symbolikou i pocitem, který vyvolávají. Projdeme si teď několik tipů, které vám výběr pomohou usnadnit. 

Najděte si takové vykládací karty, které s vámi mluví

Jednou z nejviditelnějších věcí, na kterou budete okamžitě reagovat, je konkrétní umělecký styl a symbolika. Ten může být jednoduchý, velmi moderní, barevný a současný, v jednoduchých čarách i detailních kresbách nebo dokonce vintage. Tarotové karty také často přicházejí s konkrétními tématy. Ať už se jedná o kočky, draky nebo upíry, čakry, keltskou nebo severskou mytologii. Pokud cítíte, že jste přitahováni konkrétními vykládacími kartami znovu a znovu, řiďte se svými instinkty a jděte na to.

Vyberte si systém: tarotové karty, Lenormand, cikánské karty

Pokud jde o tarot, můžete si myslet, že každý tarotový balíček je založen na stejných 78 tarotových kartách, ale to není vždy pravda. V tarotu existuje několik tradic, které někdy mění pořadí karet, zdrojový význam a dokonce i jméno. Pokud začínáte, začněte raději s tzv. cikánskými kartami, které snadno poznáte, ale mějte na paměti, že existují i jiné systémy, kterými si můžete rozšířit obzory.

Tarotová sada má 78 karet a dělí se na malou a velkou Arkánu. Výjimečně lze narazit na karetní sadu tvořenou pouze Velkou Arkánou. Kromě čísla (bývá to číslice římská) je na kartě většinou také nápis a obrázek obsahující další skryté symboly. Za symbol lze pokládat vše, co na kartě vidíme, včetně barev. Dobrá tarotová karetní sada se od špatné liší právě tím, že obsahuje pouze symboly a není na ní vyobrazeno nic, co nemá nějakou symbolickou hodnotu zpracovatelnou ve výkladu – interpretaci karty. Vyzkoušejte třeba Chrysalis Tarot, která do Velkých Arkán přináší nejeden nový příběh. 

Karetní sada Lenormand má 36 karet. V tradičním pojetí je na každé kartě obrázek, symbol canastové karty a číslo. Důležitým poznávacím znamením je karta Dáma a Pán, která je tzv. osobní kartou tazatele a když děláme velký výklad budoucnosti (tzv.Velkou tabuli), výklad se od této karty odvíjí. Na kartách Lenormand v drtivé většině není žádný nápis, žádné pojmenování karty.

Tzv. Cikánské vykládací karty mají mnoho podob. Objevují se buď v počtu 32 nebo 36 listů. V nejrozšířenějším pojetí je na nich obrázek a nápis. Stejně jako karty Lenormand mají dvě tzv. osobní karty – nejčastěji se nazývají Milenec, Milenka. 

Soukromé a veřejné vykládání tarotových karet

Hledáte vykládací karty pro své soukromé účely? Nebo už jste zběhlejší a hledáte balíček, který by mohli využívat i vaši klienti při veřejném výkladu? Někdo třeba vůbec nemá rád, když se někdo cizí dotýká jejich vykládacích karet, protože jde často o velice intimní spojení. Kdo vykládá veřejně, určitě bude hledat i barevnější, zářivější a vizuálně přitažlivější kresbu. Takoví lidé obvykle mívají i více tarotových balíčků, přičemž vykládají z těch, ke kterým je klient přitahován. 

Prozkoumejte různé velikosti tarotových karet

Tarotové karty se prodávají v mnoha velikostech, včetně nadrozměrných karet, které dávají obrazům plnou pozornost nebo miniaturní karty pro přenosnost a menší ruce. Standardní vykládací karty jsou asi 7 cm x 12 cm, ale můžete si vybrat menší i větší. Záleží jen na vašich vlastních preferencích. 

Objevujte různé tarotové balíčky

Nemusíte se cítit vázání jen na jedny konkrétní vykládací karty. Když se ve čtení vyvíjíte, pravděpodobně zjistíte, že s vámi mluví různé tarotové balíčky. Mnoho čtenářů má často více než jeden tarotový balíček, každý s vlastním hlasem a konkrétním tématem, ve kterém vyniká. Někdy, pokud se cítíte obzvláště zranitelní, budete chtít balíček, který je soucitnější a laskavější. Jindy možná budete chtít tarotové karty, které řeknou pravdu jednoduše, upřímně. Možnosti jsou opravdu nekonečné.

Můžete si koupit své vlastní vykládací karty

Možná jste slyšeli pověru, že byste měli vlastnit pouze tarotové karty, které vám byli darovány. Ale to je jen pověra. Vykládací karty jsou především psychologický nástroj, který vám pomůže poznat sami sebe, učit se o sobě samém, poznávat svůj vnitřní svět. Nakonec, jsou to jen karty. Nemají žádnou moc, mimo té, kterou ji mi sami obdarujeme. Tradice a rituály nás spojují s minulostí, ale nemusí nás omezovat. Pokud máte to štěstí, že můžete požádat jinou osobu o tarotové karty, které chcete, udělejte to. Pokud nikoho takového nemáte, nezoufejte a kupte si je sami. Mnohem důležitější je vaše vlastní napojení, které můžete účinně podpořit aromaterapií, Směsí pro posílení vnitřní síly.

Vyberte si své vlastní vykládací karty na našem e-shopu, nebo osobně v obchůdku U Klárky. Adresu a další kontakty najdete na našem e-shopu. Velice rádi vás uvidíme!