Mějte sílu na tygří skoky

Máme tady únor a dnešní magické datum 2.2.2022. K tomu by se dalo napsat mnoho z oblasti numerologie, takto do detailů však zacházet nechci. Co ale určitě za zmínku stojí je datum 23.1.2022. To totiž začal čínský nový rok pod vládou vznešeného zvířete - vodního tygra.

 tygr-v-clanku-obrazek

Rok v tomto zvířeti nastává jednou za 60 let a je označován za rok plný prosperity, odvahy, splněných snů, harmonických vztahů a nových výzev. Letos překonáte snáze to, čeho jste se doposud obávali. Tygr dodává také trpělivost. Při lovu dovede dlouho vyčkávat a když nakonec zaútočí, jen zřídka se setká s neúspěchem. Díky elementu vody se můžeme těšit i na radost, kreativitu, otevřenost či vnímavost. Voda si vždy najde svou správnou cestu. Tygr ve spojení s vodním živlem vynáší na povrch nejhlubší touhy a přání. Ať už se chcete pustit do nového projektu, změnit práci nebo třeba začít bydlet v jurtě - letošní tygr je vám k službám.

 

Co se týče potravin, na které bychom si v únoru měli vzpomenout, je mezi všemi na prvním místě slzovka obecná neboli Jobovy slzy. Vypadá trochu jako velké kroupy a jsou to semena divoké trávy, podobající se ječmenu. Používá se pro detoxikaci, odvodnění i a zbavení se hluboko uložených hlenů. Uvádí se i její příznivé účinky na pleť. Dle TČM podporuje funkci sleziny, kterou posiluje a pomáhá trávení masa a tuků. A jak se slzovka připravuje? Propláchnutá se namočí do studené vody na minimálně hodinu, ale v ideálním případě přes noc. Poté se vaří v trojnásobku vody zhruba hodinu. Odvar ze slzovky nevylévat - ten se používá pro své příznivé účinky k popíjení. Pokud byste rádi slzovku jednoduše zařadili do svého dne, je ideální variantou QI drink. Tento terapeutický instantní nápoj krom velkého podílu slzovky obsahuje ještě kozinec blanitý. Jako vždy se spolu skvěle doplňují a v tradiční čínské medicíně má tato dvojice své zasloužené místo. Kozinec má za úkol dodat energii, odstranit únavu a posílit imunitní systém.

jaro-clanek-novy-rok

 

Odstranění únavy a dodání energie je tématem i aktuální akce měsíce firmy Energy. Pro tento měsíc doporučují užívat Fytomineral spolu s koncentrátem Tribulus Terrestris. Kombinace koloidních minerálů s bioinformacemi a kotvičníku zemního, známého pro své povzbuzující účinky. Tato dvojice produktů je ideální pro přípravu na začátek jara. 

oddelovac

 Pozn.: Vezměte prosím na vědomí, že uvedené účinky bylin nemusí být v některých případech schválené zdravotnické tvrzení, ale pouze zmíněná osobní zkušenost nebo možný účinek. Doporučujeme užívání doplňků stravy vždy konzultovat s lékařem s ohledem na váš aktuální zdravotní stav. 

 

Autor: Nikola Lenhard ve spolupráci s Energy U Klárky 

 

  

Pro členy klubu Energy máme vždy akční nabídku produktů se značnou slevou. 

 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na 

instagram

facebook