Zdraví v únoru

V únoru jsou podle tradiční čínské medicíny nejvíce ohroženy ledviny. Potíže se mohou projevovat bolestmi kloubů kolen, hlavně z vnitřní strany. Při dysfunkci pravé ledviny bolí levé koleno a obráceně. Ledviny se nejvíce podílejí na poškození kloubů. O dysfunkci ledvin vypovídají také otoky.

Úkolem ledvin je udržovat rovnováhu vodního hospodářství organismu a filtrovat odpadové látky z krve do moči, která pak odtéká do močového měchýře a z těla ven. Za jeden den přefiltrují ledviny prostřednictvím základních filtračních jednotek - nefronů - až dva tisíce litrů krve. Základním předpokladem jejich dobrého fungování je především příjem dostatečného množství tekutin, aby se moč naředila.

Je dobré omezit čaj a kávu (kromě zdravějších variant, např. QI coffee které obsahuje Leskokorku lesklou), jíst méně živočišných bílkovin, méně solit a zvýšit příjem ovoce, zeleniny a potravin bohatých na draslík. Výborná je brusinková šťáva nebo brusinkový olej, která je díky své schopnosti okyselit moč doporučována jako prevence i prostředek léčby ledvin. Brusinku lze konzumovat i jako bylinný extrakt, např. Brusinka - tinktura z pupenů. Z tinktur lze využít i směs určenou přímo pro zdraví ledvin, např. Ledviny a močový měchýř - tinktura ze směsi pupenů. Čaje s diuretickým efektem, např. z červeného jetele, plodu jalovce, medvědice lékařské nebo kopřiv, mohou snížit zánět ledvin a podporovat hojení.

V únoru také potřebujeme posílit další orgány, proto česká společnost Energy, která připravuje přípravky dle tradiční čínské medicíny, připravila měsíční akci na doplňky stravy Stimaral a Revitae. Aktuální měsíční akce rozhodně sledujte, najdete tam výtečné nabídky pro členy Klubu Energy

Přejeme vám pevné zdraví!